Cumhur İttifakı Sarıyer Belediye Başkan Adayı Hüseyin Coşkun, Sarıyer için Planlarını Anlattı
Seçime günler kala Cumhur İttifakı Sarıyer Belediye Başkan Adayı Hüseyin Coşkun, Sarıyer için, planlarını ve hayal ettiği Sarıyer’i anlattı. Karadeniz Vakfı’nda Sarıyerliler ile bir araya gelen Hüseyin Coşkun “Bir Sarıyer Hayal Ediyorum” sözleri ile başladığı konuşmasında, “Son 15 yılda, dünya da ülkemiz de çok değişti. Ancak üzülerek görüyorum ki, Sarıyer bu değişime, son 15 yılda ayak uyduramadı. Her bir ferdinin hayat kalitesi ve yaşam standardı yükseltilmiş bir Sarıyer’i, birlikte inşa edeceğiz.” diye konuştu.
Hüseyin Coşkun’un alkışlarla sık sık kesilen konuşmasında:
“BİR SARIYER HAYAL EDİYORUM!”
“Bir Sarıyer hayal ediyorum, hamuruna insan sevgisi katan.
Bir Sarıyer hayal ediyorum, sokaklarını şair adları ile donatan.
Bir Sarıyer hayal ediyorum, kendini huzura bırakan.
Bir Sarıyer hayal ediyorum, içinde insanların hep mutlu olduğu.
Bir Sarıyer hayal ediyorum, sevgilerin paylaşarak arttığı, acıların azaldığı, aşkın ve sevdanın bol olduğu.
Bir Sarıyer hayal ediyorum, boğazın kıyısında huzurun dans ettiği. Bir Sarıyer hayal ediyorum, geleceğe umutla bakan.
Bir Sarıyer hayal ediyorum, insanların birbirine gülümseyerek selam verdiği. Bir Sarıyer hayal ediyorum, komşuluk ilişkilerinin güçlü olduğu.
Bir Sarıyer hayal ediyorum, herkesin birbirine saygı duyduğu.
Bir Sarıyer hayal ediyorum, herkesin birbirine hoşgörü ve sevgi ile baktığı.
Bir Sarıyer hayal ediyorum, çocukların sokaklarda koşup oynadığı.
Bir Sarıyer hayal ediyorum, gençlerin umut dolu hayaller kurduğu.
Bir Sarıyer hayal ediyorum, yaşlıların huzur içinde yaşadığı.
Bir Sarıyer hayal ediyorum, herkesin kendini evinde hissettiği.
Bugün burada, Sarıyerimizin geleceğine dair heyecan verici projelerimizi sizlerle paylaşmak için bir araya geldik. Bu şehrin güzelliklerini ve potansiyelini her biriniz gibi ben de çok iyi biliyorum. Ve işte, bu potansiyeli en üst seviyede değerlendirecek, Sarıyer’i daha da ileriye taşıyacak projelerle karşınızdayız.
Sarıyer, tarihinden aldığı güçle, doğasıyla ve insanlarıyla İstanbul’un en özel ilçesidir.
Son 15 yılda, dünya da ülkemiz de çok değişti. Ancak üzülerek görüyorum ki, Sarıyer bu değişime, son 15 yılda ayak uyduramadı.
Ülkemizin yakaladığı gelişim, ilçemize aynı oranda yansımadı.
Bilim ve teknolojideki gelişmelerin gündelik yaşama her geçen gün daha da etki ettiği yepyeni bir dünya var artık. Hayatın hemen her alanında yerini almaya başlayan
akıllı teknolojiler, yapay zekâ kullanımının bir çığ gibi katlanarak büyümesi ve kent teknolojilerine entegrasyonu, enerjinin üretimi ve depolanmasındaki akıl almaz değişimler, geleceğin şehirlerine dair bize bir takım işaretler veriyor.
Dolayısıyla şehirler, dünyadaki hızlı değişime ayak uyduran, cesur, bilimin ve teknolojinin gereklerini yerine getiren ama ‘şehir ve insan’ arasındaki organik ilişkiyi de asla göz ardı etmeyen; ‘insan öncelikli, hizmet odaklı’ bir yönetim anlayışına ihtiyaç duyuyor.
Biz buna ‘Gerçek Belediyecilik Vizyonu’ diyoruz…
Bu vizyon, hem bugünün değişen taleplerini daha kolay ve kapsamlı karşılamak hem de geleceğin ihtiyaçlarına hazırlanmak amacını taşıyor.
‘Gerçek Belediyecilik’ ile gündelik politikaları bir yana bırakarak, bilimsel verilere dayalı ve şehri tüm paydaşlarıyla bir bütün olarak ele alıp Sarıyer’imizi geleceğe taşıyalım.
Sarıyer Vizyonumuz ile ilgili sizleri bilgilendirmek istiyorum.
Hizmet ve eser siyasetinden taviz verilmeyen, teknolojik ve dijital yaklaşımlardan yararlanarak yenilikçi ve öncü uygulamaların hayata geçirildiği, yerel hizmetlerin toplumun tüm kesimlerine ayrım gözetmeden ulaştırıldığı bir Sarıyer…
Akıllı teknolojiler ve güncel yönetim yaklaşımlarını harmanlayarak başta ulaşım, trafik ve toplu taşıma olmak üzere problemlerine uygun, sürdürülebilir projelerin
hayata geçirildiği bir Sarıyer…
Hizmet ve karar süreçlerinde her daim kamuoyunun talep ve görüşlerine başvurulan, kamu kaynaklarının şehirde adil ve hakkaniyetli dağıtımının sağlandığı, hemşehri hukukuna riayet edilen, hizmet kalitesinin her geçen gün yükseltilerek sürdürülebilirliğinin mümkün kılındığı bir Sarıyer…
Ailelerin, kadınların, çocukların, gençlerin, engellilerin, yaşlıların, gazilerin, şehit
yakınları ve ihtiyaç sahiplerinin; hizmetlerin merkezinde yer aldığı bir Sarıyer…
İstihdamdan eğitime, sağlıktan ulaşıma kadar her alanda dezavantajlı toplumsal grupların yönetime katılmasına, belediye hizmetlerinden eşit, adil ve hakkaniyetli bir şekilde yararlanmasına öncelik verilen bir Sarıyer…
Mimarisi özgün, kimliğini ön plana çıkaran nitelikli kentsel tasarım uygulamalarına, tarihi ve kültürel birikimiyle uyumlu yerleşim alanlarına sahip, herkes için erişilebilir kentsel hizmetlerin sunulduğu, doğaya ve çevreye saygılı bir Sarıyer…
Sürdürülebilir şehirleşme modeli ile depremin yanı sıra küresel iklim değişikliğiyle artış gösteren sel, su stresi, tarımsal kuraklık gibi afet ve etkilere karşı dirençli, sosyal ve ekonomik riskler başta olmak üzere her türlü kırılganlığa karşı güvenli bir Sarıyer… Yenilenebilir enerji, döngüsel ekonomi, emisyon azaltımı, entegre atık yönetimi, yeşil ve dijital dönüşüm alanlarına yatırım yapan; bütüncül, özgün ve fark oluşturan eser ve hizmetlerle buluşan bir Sarıyer…
Üniversiteler, teknoloji transfer bölgeleri, merkezi idare kuruluşları, belediye birlikleri, sivil toplum kuruluşları (STK) ve diğer tüm paydaşlarla birlikte hareket eden, ortak akıl ile yönetilen, katılımcı bir Sarıyer…
Akıllı ve modern teknolojileri kullanarak şehir planlamasını, kentsel dönüşümü, sosyal politikaları etkili, verimli ve koordineli yönetmek için bütünleşik modelleri geliştiren bir Sarıyer…
Nitelikli iş gücü oluşturma ve sürdürülebilir kalkınma için girişimci ve yenilikçi uygulamaların desteklendiği bir Sarıyer…
Mahallelerin sosyoekonomik kalkınmasının desteklendiği,
belediye hizmetlerinin bu mekânlara ulaşmasının kolaylaştırıldığı bir Sarıyer…
Yapay zekâ, büyük veri, açık veri, robotik teknolojiler, nesnelerin interneti, insansız hava araçları, dijital ikiz gibi yeni nesil teknolojilerin belediye hizmetlerine dahil edilerek
hizmet kalitesinin yükseltildiği; vatandaşın hayatının kolaylaştırıldığı,
karar alma süreçlerine daha fazla katılımın sağlandığı bir Sarıyer…
Etkin su yönetimi için dönüşen veya yeni oluşturulan yaşam alanlarının,
yağmur suyu toplama noktaları gibi unsurlarla donatıldığı bir Sarıyer…
Tehlike ve acil durum sırasında vatandaşlarımızın bir araya gelmesini sağlayan güvenli toplanma alanlarının, muhtemel afet sahalarına yakınlık ve ulaşılabilirlik kriterleri bakımından en üst seviyede hazırlıklı olacak şekilde tasarlandığı bir Sarıyer…
Şehrin ve toplumsal hafızanın devamlılığını sağlayacak, şehir-medeniyet ilişkisini göz ardı etmeyen, mevcut şehir dokusu ile ilişkisini devam ettirebilen sosyal, kültürel ve yeşil alanlarıyla örnek olan bir Sarıyer…
Gençler, kadınlar ve dezavantajlı gruplar başta olmak üzere, toplumun tüm kesimlerinin üretime katılımını teşvik eden modellerin geliştirildiği bir Sarıyer…
Kamusal mekân tasarımında özel gereksinimli bireylerin, çocukların, yaşlıların, kısacası şehrin tüm sakinlerinin konforlu, kesintisiz ulaşımını sağlayacak,
yaya hareketliliğini artıracak uygulamaların yaygınlaştırıldığı bir Sarıyer…
Kadınların çalışma hayatına dahil olmasını kolaylaştırmak için kreşlerin,
bakım merkezlerinin ve mesleki eğitim imkânlarının artırıldığı bir Sarıyer…
Kadınların yanı sıra engelliler ve yaşlılar gibi dezavantajlı grupların üretken hale gelmesinin ve kendi istekleri doğrultusunda çalışma hayatına katılımlarının desteklendiği bir Sarıyer…
Değerli Sarıyerliler, bu projelerin hayata geçirilmesi için sizlerin desteğine ihtiyacımız var.
Kardeşlerim, Sarıyer hazır, Sarıyer kararlı, Bu sefer çok farklı!”
Öyle inanıyorum ki Sarıyer’i ‘Gerçek Belediyecilik’ ile buluşturacak;
şehir estetiği, kimliği ve ruhu olan, geleceği bugünden planlanmış, her bir ferdinin hayat kalitesi ve yaşam standardı yükseltilmiş bir Sarıyer’i, birlikte inşa edeceğiz.” dedi.
Konuşmanın ardından alkışlarla sahneden inen Coşkun, Sarıyerliler ve Cumhur İttifakı Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Adayları ile fotoğraf çektirdi.